Restorāna „EQUUS” atklāšana

Restorāna „EQUUS” atklāšana viesnīcā Pullman Riga Old Town

Rīgas restorānu sarakstu oficiāli papildina restorāns, kuram piešķirts nosaukums „EQUUS”. Restorāna atrašanās vieta ir unikāla ar savu vēsturisku piesitienu, jo 18. gadsimtā ēkā atradās Barona Minhauzena zirgu stallis. Īpašu šarmu restorānam rada sinerģija, kas radusies apvienojot vēsturisko arhitektūru ar moderno interjeru. Ēdienkartes pamatā ir latviešu klasiskās virtuves apvienojums ar skandināvu virtuvi.
„Equus” restorāns būs jauns atklājums ikvienam tā apmeklētājam, jo restorāna koncepts maina klasisko uztveri par restorāniem.

Atvērtā virtuve – kur ikvienam viesim ir iespējams vērot ēdiena pagatavošanu uz Josper grila. Tējnīca Tea Deli, kurā iespējams baudīt unikālas tējas ceremonijas un vieglas uzkodas. Vinotēka ar 400 dažādu veidu vīniem no populārākajiem vīnu reģioniem. Privātiem pasākumiem ir pieejama atsevišķa restorāna telpa „Rocky Mountain”.

8. jūlijā restorāna „Equus” atklāšanā viesus sagaidīja restorāna komanda – šefpavāre Svetlana Riškova, restorāna vadītājs Normunds Trunte, tējas meistars Jurijs Podusovs, Ēdienu un dzērienu nodaļas vadītājs Pēteris Ozols un viesnīcas ģenerāldirektors Valdis Vanadziņš.
Pēc oficiālās ievadrunas un svinīgās sarkanās lentes pārgriešanas, viesiem tika demonstrētas restorāna zāles, kurās tika piedāvāts nobaudīt visdažādākās uzkodas un vīnus, zinošā vīnu speciālista – someljē Elvisa Niklasa pavadībā. Tējas zālē - Tea Deli, noritēja tējas rituāls, ko vadīja Jurijs Podusovs. Atvērtajā virtuvē šefpavāre Svetlana Riškova nodemonstrēja patiesi ievērības cienīgu kulinārijas šovu – Josper Grill ēdiena gatavošanas tehniku. Pagatavoto ēdienu – liellopu gaļu, vēl gluži siltu, kopā ar dažādām uzkodām un mērci uzreiz piedāvāja nobaudīt viesiem.

Restorāna atklāšanas norises laikā viesiem dziesmas veltīja vienreizējā Ineta Rudzīte, savukārt, pie pašām ārdurvīm viesus sagaidīja pats Barons Minhauzens ar visu zirgu.